Värdera bostad Västerås

Kostnadsfri värdering av din bostad i Västerås

Vi erbjuder kostnadsfri värdering av din bostad helt utan förpliktelser. Det betyder att en av våra licensierade mäklare kommer hem till dig, tittar på din bostad och bedömer dess värde utifrån sin egen kunskap kring område, den informationen du presenterar samt bostadens skick och planering. Du kan sedan i lugn och ro bestämma om du vill gå vidare med bostadsaffären och sälja med vår hjälp. 

Boka värdering genom att fylla i vårt formulär!
Jag godkänner integritetspolicy.

(Lämna tom)

värdera bostad Västerås

Det tar vi hänsyn till vid värdering

När vi som mäklare värderar ditt hus eller lägenhet tar vi med olika faktorer i beräkningen. 

  • Storlek och planering - Bostadens storlek är mycket viktig för värderingen men planeringen av en lägenhet eller ett hus kan vara minst lika viktigt. Med välplanerad menar man ofta att utrymmet i huset eller bostaden används på ett effektivt sätt och att golvytan kan nyttjas till fullo. 

  • Läge - Vad som räknas som ett bra läge kan vara mycket personligt. En familj vill ha nära till skog och uteliv, en annan vill bo mitt i stan och kunna komma hem utan att behöva åka med bil eller kollektivtrafik. Närhet till naturområde, skola, arbete och kommunikationer brukar ses som bra läge. 

  • Skick - Med skick menar man hur bostaden ser ut, om den är nyrenoverad eller sliten. Är bostaden i dåligt skick och kräver omfattande renoveringar kommer det att sänka värdet på fastigheten. Vissa köpare kan dock vara på jakt efter ett renoveringsobjekt då de vill själva vill renovera och göra bostaden till sin egen.

    Ibland är det enkelt att åtgärda bostadens skick. Mäklaren kan rekommendera enklare renoveringar om hen tror att det kan vara en bra investering. 

  • Marknaden - Det finns många parametrar som styr marknaden. Bland annat hur många bostäder som sålts i området den senaste tiden, kommunens planer, det allmänna ekonomiska läget i Sverige och så vidare. Våra mäklare följer alltid med i utvecklingen kring Västerås bostadsmarknad så du kan känna dig säker på att värderingen som du får av din mäklare är korrekt och väl genomtänkt.

Värdehöjande åtgärder

Om du väljer gå vidare med oss som mäklare kommer vi göra allt vi kan för att försäljningen av din bostadsrätt eller villa ska bli framgångsrik. Beroende på skick så kan mäklaren rekommendera att du gör vissa ytrenoveringar i bostaden för att höja slutpriset. Lite ny färg på väggarna och ett nyslipat trägolv är investeringar som ofta ger god avkastning vid en bostadsaffär. 

Vi har även kontakt med duktiga homestylister som hjälper till att inreda ditt hem så att det känns inbjudande för en bred publik. De har förmågan att öppna upp och visa ett hem från sin bästa sida. 

Bostadsfotografer spelar också en viktig roll när det kommer till presentationen av en bostad som ska säljas. De tar bilder som är både informativa och lockande för potentiella köpare.

Vill du veta mer hur vi arbetar inför en försäljning? Hör av dig till oss via vårt formulär!

Värdera ditt hus i Västerås

Att värdera ett hus kräver större insikt om husets skick än vad som vanligtvis behövs när man värderar en bostadsrätt. Inför en värdering är vi tacksamma om du kan tillhandahålla information kring vilka renoveringar som gjorts i huset. Extra viktigt är det med stora renoveringar som tilläggsisolering, fönsterbyte och dränering. Det är också bra att veta vad huset har för typ av energi- och värmekälla och när de installerades. Att ta reda på ungefär vilka driftskostnader som ett hus har med sophämtning och vägunderhåll är också bra. 

Väljer du att fortsätta med affären kommer du och mäklaren sammanställa all den här informationen till en bostadsannons och till ett informationsblad som spekulanter kan läsa under visningen. 

Västerås ledande mäklare hjälper dig att få tomten såld till bra pris